De innovatieve Veeam back-up

Office 365

Hoe werkt de Veeam Office 365 back-up?

De Office 365 Back-up van Veeam is betrouwbaar en onderdeel van de volledige Veeam back-up software. Dit jaar voor de vijfde keer op rij door Gartner uitgeroepen tot marktleider binnen het back-up segment van bedrijfsdata.

De Office 365 back-up software van Veeam installeert een applicatie in de Azure Directory van de betreffende organisatie. Deze applicatie krijgt vervolgens de juiste rechten om de back-up van alle data te kunnen organiseren. Authenticatie door een global administrator is nodig bij het aanmaken van de organisatie via het multi-tenant portaal. Middels een token wordt iedere actie gevalideerd zodat wij de veiligheid van uw data kunnen garanderen.

Tijdens dit registratie process wordt er een app ID gecreëerd met een applicatie password. Deze beschikt over een public / private key pair waardoor deze alleen te gebruiken is door deze specifieke applicatie met alleen de rechten die nodig zijn voor het maken van de back-up.

“Uiteraard wordt uw data versleuteld verzonden en indien gewenst versleuteld opgeslagen op het objectstorage platform in ons datacenter te Amsterdam.”

Voor meer gedetailleerde informatie over de authenticatie en rechten binnen Microsoft klik hier en voor een overzicht van de rechten van de Veeam applicatie klik hier.

Klik hier om verder te lezen over hoe Integra CS alles eenvoudig, transparant en overzichtelijk beschikbaar maakt via het geavanceerde multi-tenant portaal voor uw Office 365 back-up.