Storage Calculator

Vul de storage calculator in en krijg direct te weten hoeveel back-up storage u nodig heeft

Lorem Ipsum

Voorkom financiële verrassingen.

Direct een duidelijk beeld van uw storage behoefte voor uw lokale- en cloud back-up met de storage calculator van Integra BCS.

Back-ups maken van uw bedrijfsdata. Iedere organisatie moet het doen, van startup tot multinational. Maar het inkopen van lokale- en cloud back-up opslag is vaak een onoverzichtelijke taak. Vooraf weten wat uw benodigde storage capaciteit is en wat de kosten zijn lijkt onmogelijk. Door de hoeveelheid aanbieders en verschillende mogelijkheden is een keuze maken. Zo is het belangrijk te weten welke data u voor welke termijn bewaard. Hiermee bepaald u of object storage-archivering een goede keuze is.
Maakt u veel gebruik van uw back-up met een korte termijn retentie en gaat er veel verkeer van en naar de cloud dan is block storage wellicht een betere optie.

De storage calculator van Integra BCS helpt u met beter inzicht te krijgen hoeveel back-up storage u nodig heeft. In een persoonlijk gesprek geven wij graag inzicht welke de oplossing het beste bij uw organisatie past en met welke kosten u rekening kunt houden.

Wanneer u bezig bent met uw back-up storage efficiënt in te regelen zijn er verschillende aspecten die u kunt laten meetellen in uw overweging.

De tijdsinterval die tijdens een storing mag voorkomen, voordat de data die tijdens die storing verloren gaat, de maximaal toelaatbare drempel of “tolerantie”. Deze tolerantie is opgesteld aan de hand van het bedrijfscontinuïteitsplan. Ook bekend als de verlies tolerantie van uw onderneming. Maakt u een keer per dag een back-up dan is het verlies aan data maximaal 24 uur. Echter, hoe vaker u een back-up maakt hoe groter de hoeveelheid opslagcapaciteit is die u nodig heeft.

Recovery Time Objective (RTO) is de tijd waarbinnen een bedrijfsproces moet worden hersteld. Met andere woorden, de RTO is het antwoord op de vraag: “Hoeveel tijd kost het om te herstellen na de storing? Op basis hiervan kunt u keuzes maken om bepaalde data lokaal te zetten of juist in de cloud. Data vanuit de cloud restoren kost echter veel meer tijd en is afhankelijk van uw lokale downloadsnelheid en zorgt dus voor een hogere RTO.

Op onze resources pagina vindt u meer informatie over RTO en RPO en een handig format om een Disaster Recovery plan op te stellen. Wilt u graag persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op of laat HIER uw gegevens achter.

U zult een zekere opslag in de cloud moeten hebben om alle back-ups veilig in op te slaan mocht er op locatie iets gebeuren. De kosten die hiervoor gerekend worden lopen per aanbieder flink uiteen. Daarnaast zijn de onvoorspelbare kosten voor onder andere dataverkeer een onaangename verrassing. Integra BCS doet iedere organisatie een scherp voorstel met een simpele prijs per TB. Zonder additionele kosten. Benieuwd wat u kunt besparen op uw cloud back-up opslag? Neem dan contact met ons op of laat uw gegevens achter.

Waar en bij wie u uw off-site back-up bewaart is een belangrijke keuze. Uw data veilig in Nederland, een tier 3 datacenter, een Nederlands bedrijf, of een leverancier met een ISO 27001 certificering zijn zomaar een aantal zaken dier erg belangrijk zijn voor de deze keuze. Lees hier meer over wat bij op dit vlak voor u kunnen betekenen.

Betrouwbare cloudoplossingen voor optimale continuïteit

Data en infrastructuur veilig en continu beschikbaar voor elke organisatie

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief!

Met het versturen van mijn e-mailadres ga ik ermee akkoord dat de bedrijven van de Integra groep contact met mij mogen opnemen.