Waarom is de 3-2-1 back-up regel zo belangrijk?

Ieder bedrijf weet dat het maken van back-ups ontzettend belangrijk is. Toch is het maken van back-ups voor veel bedrijven een worsteling. Er is geen duidelijke strategie voor het aantal back-ups, de juiste locatie en de controle of de back-ups werken na terugzetten. In het geval van storingen of uitval kan het voortbestaan van het bedrijf in gevaar komen. Met een goede back-up strategie kan de continuïteit van een bedrijf gewaarborgd worden en behoort dataverlies tot het verleden 

Zonder goede back-up strategie loopt een bedrijf ongekende risico’s. Het verlies van data kan elk bedrijf overkomen. Een harde schijf gaat kapot, hardware kan door brand, blikseminslag of waterschade onherstelbaar beschadigd raken. Maar ook diefstal, hacks en het binnendringen van ransomware in een netwerk kunnen leiden tot dataverlies. Laten we ook de menselijk handelen niet vergeten: het kan altijd gebeuren dat iemand binnen een bedrijf (opzettelijk of abusievelijk) bestanden wist die u eigenlijk had moeten bewaren. 

Een goed doordachte back-up strategie helpen bedrijven de risico’s te minimaliseren. Integra BCS helpt u graag op weg met een paar praktische adviezen op basis van de 3-2-1 back-up strategie. 

#3 Maak meerdere back-ups

Het is essentieel dat bedrijven meerdere back-ups van hun kritische bedrijfsdata maken. Een enkele back-up van bedrijfsdata is namelijk niet genoeg om continuïteit te garanderen. Met een back-up kan altijd iets gebeuren. Denk aan een onbetrouwbare harde schijf waarop uw back-ups staan of niet-functionerende back-up infrastructuur. Vertrouwt een bedrijf op één back-up, dan zijn ze in dat geval alles kwijt. Om zeker te zijn van tenminste één betrouwbare back-up adviseren wij bedrijven om drie back-ups van bedrijfsdata te maken. 

#2 Gebruik twee verschillende opslagmedia

Ook is het verstandig om twee verschillende opslagmedia te gebruiken. Door een storing, een mechanisch defect of een virus kan de data op een opslagmedium ontoegankelijk raken. Door twee verschillende opslagmedia te gebruiken kunnen bedrijven dit probleem voorkomen. 

#1 Bewaar één back-up op een andere locatie

Alle back-ups op één locatie bewaren brengt risico’s met zich mee. Door brand, diefstal, waterschade of een menselijke fout kunnen alle back-ups op dezelfde locatie verloren gaan. Integra BCS adviseert bedrijven om altijd een extra back-up van uw bedrijfsdata op een andere locatie te bewaren. 

Een goede keuze in dit verband is een cloudoplossing, waar de back-ups van bedrijfsdata veilig opgeslagen zijn. Een datacenter (cloud) is goed beveiligd en onbevoegde personen hebben geen toegang tot de aanwezige hardware. Daarnaast beschikt een datacenter over goede voorzieningen voor noodstroom en brandveiligheid. 

3-2-1 regel

De bovenstaande adviezen vormen een back-up strategie die we ook wel de 3-2-1 regel noemen.

De 3-2-1 regel luidt:

  • Zorg voor drie kopieën van uw bedrijfsdata
  • Gebruik twee verschillende opslagmedia
  • Bewaar een back-up van uw bedrijfsdata op een andere locatie

Het zelf uitvoeren van de 3-2-1 regel kost een bedrijf veel tijd en resources. Bedrijven willen hun aandacht richten op de kernactiviteiten waarmee ze het verschil maken in plaats van bezig te zijn met het organiseren van goede back-ups. Gelukkig bestaan er ook back-up oplossingen waarmee bedrijven dit proces zonder problemen kunnen automatiseren. Met Veeam Cloud Connect kunt u uw klanten een veilige back-up oplossing volgens de 3-3-1 back-up regel bieden.

Wit u uw klanten ook een een betrouwbare back-up mogelijkheid geven? Kies dan voor de back-up mogelijkheid via Veeam Cloud Connect met de cloud repository van Integra BCS. Met Veeam Cloud Connect kan elk bedrijf gemakkelijk voldoen aan de 3-2-1 regel.

Zakelijke eindgebruikers

Ook zakelijke eindgebruikers kunnen direct een beroep doen op de expertise van Integra BCS bij het inrichten van de back-up strategie. Gezamenlijk wordt er dan bekeken hoe een cloud back-up met gebruik van Veeam Cloud Connect het beste kan worden ingericht. Wilt u weten wat Integra BCS voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek! 

Neem contact met ons op  

Met Veeam Cloud Connect kunnen bedrijven eenvoudig een externe back-up van hun bedrijfsdata in de beveiligde tier 3 datacenters van Integra BCS opslaan. De datatransmissie verloopt geheel automatisch via een beveiligde SSL-verbinding. Via een overzichtelijke online multi-tenant portal kunt u gemakkelijk alle back-ups van uw klanten configureren en beheren. Integraties met Veeam Cloud Connect Replication (DRaaS), vCloud director en andere tools zijn ook mogelijk. Integra BCS biedt een betrouwbare infrastructuur en heeft de afgelopen jaren een excellente service met 100% uptime gerealiseerd.

Meer weten?

Integra BCS biedt ICT-dienstverleners een gratis trial voor Veeam Cloud Connect. Gedurende 30 dagen is het mogelijk om Veeam Cloud Connect uit te proberen. U krijgt deze periode 500 GB opslagruimte die u aan uw klanten kunt toekennen. 

Wellicht wilt u eerst wat meer weten voordat u de trial uitprobeert? Dan kan! In een vrijblijvend gesprek kunnen we volledig bijpraten over alle mogelijkheden van Veeam Cloud Connect.

Bel ons op 088 900 6000 of laat uw gegevens achter. Wij nemen dezelfde werkdag nog contact met u op.

Met het versturen van dit formulier ga ik ermee akkoord dat de bedrijven van de Integra Groep telefonisch of via e-mail contact met mij mogen opnemen.